У Китаї відреагували на атаку ХАМАС по Ізраїлю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї відреагували на атаку ХАМАС по Ізраїлю

Прапор Китаю
Джерело:  МЗС Китаю

У Китаї стурбовані загостренням конфлікту між Палестиною та Ізраїлем. Держава закликає до негайного припинити бойових дій задля захисту цивільного населення.

Китай зробив заяву щодо атаки ХАМАС на Ізраїль

У МЗС Китаю закликають негайно припинити бойові дії, щоб захистити цивільне населення й уникнути подальшого погіршення ситуації.

В Китаї додають, що рецидив конфлікту вкотре демонструє, що затяжна стагнація мирного процесу не може продовжуватися.

На думку МЗС, фундаментальний вихід з конфлікту полягає в реалізації рішення про дві держави й створенні незалежної Держави Палестина.

Там також заявляють, що міжнародне співтовариство повинно діяти більш терміново, збільшити свій внесок у розв'язання палестинського питання, сприяти якнайшвидшому відновленню мирних переговорів між Палестиною та Ізраїлем і знайти шлях до досягнення тривалого миру.

Зазначається, що Китай продовжуватиме невпинно співпрацювати з міжнародним співтовариством з цією метою.

Атака ХАМАС на Ізраїль: останні новини

Як повідомили нещодавно високопоставлені члени ХАМАСу та Хезболли, служба безпеки Ірану безпосередньо долучилася до планування нападу бойовиків на Ізраїль, а також підтримала атаку терористів на зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

За словами колишнього командувача британських сил в Афганістані полковника Річарда Кемпа, він підтримує рішення Тель-Авіва знищити ХАМАС після терактів. Окрім того, полковник попередив, що на боці терористів у цій атаці - Іран та Росія.

Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що підрозділ ВМС Шайетет 13 затримав заступника командувача південним підрозділом військово-морських сил ХАМАС у Газі Мухаммеда Абу Галі.

У ніч на 9 жовтня палестинські терористи вдарили сотнями ракет по місту Ашкелон на півдні Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?