У Китаї випробували найпотужнішу у світі електромагнітну гармату
Категорія
Технології
Дата публікації

У Китаї випробували найпотужнішу у світі електромагнітну гармату

У Китаї випробували найпотужнішу у світі електромагнітну гармату
Джерело:  online.ua

Китай розпочав випробування найпотужнішої електромагнітної гармати.

Джерело: South China Morning Post

У Китаї випробували найпотужнішу у світі електромагнітну гармату

За наявними даними, ВМС Китаю проводять випробування найпотужнішої у світі котушкової гармати — типу зброї з електромагнітним приводом, здатної запускати снаряди з дуже високою швидкістю і точністю. За словами вчених, які брали участь у випробуваннях, електромагнітна пускова установка, вперше представлена публіці, розігнала снаряд вагою 124 кг (273 фунти) до швидкості 700 км/год (435 миль/год) менш ніж за 0,05 секунди.

Це був найважчий снаряд, використаний в експерименті з котушковою гарматою. Хоча точні розміри й максимальна дальність дії зброї залишаються засекреченими, снаряд, що рухається з такою швидкістю, може уразити ціль, яка перебуває на відстані кількох кілометрів.

Очікується, що така зброя може здійснити революцію в способах ведення воєн, даючи змогу завдавати швидших, точніших і руйнівніших ударів по цілях. Також повідомляється, що такі гармати зможуть запускати ракети та відправляти супутники в космос.

У майбутньому розробники мають намір створити знаряддя з електромагнітною котушкою, здатне розігнати снаряд до початкової швидкості 1000 м/с, що дасть змогу уражати цілі на дальності 100 км.

КНДР випробувала міжконтинентальні балістичні ракети

Як зазначається, це стало першим випробуванням за місяць.

Воно відбулося через два дні після заяви КНДР, що проведено важливе випробування, яке необхідне для створення більш мобільної, потужної міжконтинентальної балістичної ракети.

Зокрема, призначеної для нанесення удару по континентальній частині США.

Як зазначає військовий штаб Південної кореї, запуски зафіксовані зі північно-західного району КНДР Тончхангрі.

Північнокорейські ракети пролетіли через усю країну в напрямку її східних вод. У заяві Сеула сказано, що ракети були запущені з інтервалом близько 50 хвилин.

Кожна з балістичних ракет пролетіла 500 км. Найвища точка, яку сягнули ракети, становить 550 кілометрів заввишки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?