США звинуватили КНДР у приховуванні поставок артилерійських снарядів до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США звинуватили КНДР у приховуванні поставок артилерійських снарядів до Росії

США звинуватили КНДР у приховуванні поставок артилерійських снарядів до Росії
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати звинувачують Північну Корею в таємному постачанні Росії значної кількості артилерійських снарядів для використання у війні в Україні. КНДР намагається приховати поставки, створюючи враження, що боєприпаси відправляються до країн Близького Сходу чи Африки.

Джерело: CNN

КНДР таємно поставляє снаряди в РФ

Офіційні особи США вважають, що таємні поставки з Північної Кореї — разом із безпілотниками та іншою зброєю, яку Росія придбала в Ірану — є ще одним доказом того, що навіть звичайні артилерійські арсенали Москви скоротилися протягом восьми місяців бойових дій.

Останні дані розвідки, які свідчать про те, що поставки тривають, вони надійшли приблизно через два місяці після того, як розвідувальне співтовариство США заявило, що, на її думку, Росія купує мільйони ракет і артилерійських снарядів у Північної Кореї для використання на полі бою.

У вересні КНДР публічно заперечила, що має намір постачати боєприпаси Росії. Однак наша інформація вказує на те, що КНДР таємно постачає для війни Росії в Україні значну кількість артилерійських снарядів, водночас приховуючи справжнє призначення поставок зброї, намагаючись зробити так, ніби вони відправляються до країн Близького Сходу чи Північної Африки, — заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Офіційні особи не надали доказів на підтримку нових звинувачень. Розсекречена інформація розвідки також не надала подробиць про те, скільки зброї є частиною поставок і як за них буде оплачено.

Ми продовжуватимемо стежити за тим, чи надходять ці вантажі, — сказав Кірбі.

Нещодавно директорка національної розвідки США Авріл Хейнс стверджувала, що «експортний контроль змушує Росію звертатися до таких країн, як Іран і Північна Корея, щоб отримати постачання, включаючи БПЛА, артилерійські снаряди та ракети».

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?