У Китаї зафіксували випадки інфікування високопатогенним пташиним грипом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї зафіксували випадки інфікування високопатогенним пташиним грипом

У Китаї зафіксували випадки інфікування високопатогенним пташиним грипом
Джерело:  online.ua

6 серпня офіційно стало відомо, що в Китаї виявили два випадки зараження пташиним грипом високопатогенного різновиду H5N6. Згідно з останніми даними, інфекцію підхопили жінки 61 і 65 років.

Джерело: Stheadline

Що відомо про зараження H5N6

За словами вчених, інфекцію виявили у китайських провінціях Гуансі і Сичуань. Наразі обидві жінки у стабільному стані, інфекція не поширилась далі.

Перший випадок зафіксували у 61-річної жінки з провінції Гуансі. Симптоми грипу у неї були виявлені після того, як вона побувала на ринку живої птиці. Через 3 дні її госпіталізували. Наразі її стан оцінюють як стабільний.

"Також пташиний грип діагностували у 65-річної жінки з провінції Сичуань. Перед тим як захворіти, вона контактувала з домашніми птахами, які, ймовірно, були інфікованими. У день виявлення симптомів жінку доставили до лікарні в критичному стані. З 2014 року органи охорони здоров'я у Китаї зареєстрували 37 випадків передачі пташиного грипу H5N6 людині", - йдеться в повідомленні.

Що важливо знати про H5N6

Пташиний грип H10N3 – це низькопатогенний штам вірусу у домашньої птиці, тобто він рідко передається людині. Вчені звертають увагу на те, що ризик його поширення у великих масштабах "дуже низький".

Що важливо розуміти, в КНР зафіксували багато різних штамів пташиного грипу, і деякі спорадично заражають людей, найчастіше тих, хто працює з домашньою птицею.

"Пташиний грип у людини лікують, так само як інші види грипу. Вакцини та специфічних ліків від пташиного грипу не існує, тому застосовують противірусні, протизапальні, жарознижувальні лікарські засоби тощо. Лікування відбувається в умовах відділень інтенсивної терапії та реанімації за тяжкого перебігу та розвитку ускладнень", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?