У команді Зеленського приголомшили заявою про повернення Криму і Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У команді Зеленського приголомшили заявою про повернення Криму і Донбасу

У команді Зеленського приголомшили заявою про повернення Криму і Донбасу

Українська влада впевнена, що їм вдасться повернути Донбас і Крим, окуповані Росією. При цьому міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що Крим буде повертати легше. Він пояснює це тим, що там не було бойових дій, хоча і є величезна проблема, пов'язана з заміщенням місцевого населення, яке активно проводить на українському півострові команда глави держави-окупанта Володимира Путіна. З таким гучною заявою Резніков виступив в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Я - оптиміст по життю. Напевно, якби я їм не був, я навіть не погодився б на пропозицію очолити цей складний напрямок. Я розумію, чому і заради чого ми це робимо. І я вірю в те, що це можливо. Я вам скажу, що історія з Кримом і повернення Криму назад в Україну повноцінно як окуповану сьогодні територію більш навіть, можливо, легкий варіант, тому що там не було бойових дій, як на частково окупованому Донбасі. Менше крові пролито", - заявив Резніков, коментуючи план по деокупацію українських територій.

Чиновник підкреслив, що у офіційного Києва є конкретний план, направлений на деокупацію півострова. Він запевнив, що українська влада буде боротися за кожного мешканця Криму, хто б він не був за національністю - кримський татарин, єврей, вірменин, азербайджанець, українець, етнічний росіянин.

У той же час Резніков підкреслив, що діяти Україні в напрямку Донбасу буде легше і тому, що Росія вже "економічно не справляється в ОРДЛО", що свідчить про те, що Путіну стала невигідна війна, але він не хоче "втратити обличчя".

"Для них той маневр, який вони зробили в 2014 році, вже несе шкоду, а не несе користь. Їм треба ж утримувати приблизно 3-3,5 мільйона людей на окупованому Донбасі, забезпечувати їм пенсії, бюджетні виплати, вирішувати питання про підтримку порядку ", - говорить міністр.

Цією ситуацією вже користується українська влада. Для жителів ОРДЛО відкривають нові КПВВ на лінії розмежування, на яких українці зможуть вирішити всі питання, пов'язані з пенсіями, паспортними послугами, послугами для водіїв, для батьків новонародженої дитини. Також вже навесні наступного року на розгляд Верховної Ради буде передана стратегія економічного відновлення Донбасу. Цей економічний план перш за все спрямований на розвиток Донецької та Луганської областей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського готує допомогу кримчанам в боротьбі з пандемією коронавіруса, поки Путін від них відмовляється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?