У Конгресі США погодили проєкт тимчасово фінансування уряду для уникнення шатдауну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Конгресі США погодили проєкт тимчасово фінансування уряду для уникнення шатдауну

сша
Джерело:  Politico

Лідери Палати представників і Сенату американського Конгресу досягли домовленості щодо нового проєкту тимчасового фінансування уряду. Федеральні установи отримають фінансування до початку березня.

У Конгресі погодили новий проєкт тимчасового фінансування уряду США

Нова схема фінансування дозволить федеральним установам працювати на двох різних часових інтервалах, як і нинішній тимчасовий "шатдаун".

Зокрема фінансування для частини федеральних відомств буде продовжено до 1 березня, для інших — до 8 березня.

Голосування за проектом очікується наступного тижня.

Нова угода лідерів Конгресу для запобігання "Шатдауну"

7 січня спікер Палати представників Майк Джонсон, лідер більшості демократів у Сенаті Чак Шумер та лідер меншості в Палаті представників Хакім Джеффріс оголосили про укладення попередньої угоди, що встановлює загальний рівень витрат держбюджету США в 2024 році обсягом майже 1,66 трлн доларів. Домовленість покликана запобігти "шатдауну" (часткового призупинення роботи уряду) через затримку зі схваленням держбюджету на поточний рік.

Окремі республіканці в Палаті представників обговорюють імовірність відставки спікера Джонсона за попередню угоду про витрати.

У листопаді 2023 року, після довгих суперечок, Сенат підтримав законопроєкт про тимчасове двохетапне фінансування уряду, щоб уникнути "шатдауну". В документі не передбачена допомога Україні та Ізраїлю. Джо Байден підписав цей документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?