Запобігання шатдауну. Конгрес США досяг угоди щодо федеральних витрат
Категорія
Політика
Дата публікації

Запобігання шатдауну. Конгрес США досяг угоди щодо федеральних витрат

Конгрес США
Джерело:  Reuters

Угода передбачає загальний рівень федеральних витрат у розмірі 1,6 трлн дол. Ця цифра включає 886 млрд дол на оборону і 704 млрд дол на витрати, не пов'язані з обороною.

Конгрес США досяг угоди, щоб запобігти шатдауну

Представники Республіканської та Демократичної партій у Конгресі США досягли угоди щодо федеральних витрат, спрямованої на запобігання зупинки роботи уряду.

Про це повідомляє Reuters.

Як заявив спікер Палати представників Конгресу США республіканець Майк Джонсон, угода передбачає загальний рівень федеральних витрат у розмірі 1,6 трлн дол.

Ця цифра включає 886 млрд дол на оборону і 704 млрд дол на витрати, не пов'язані з обороною, повідомив Джонсон у листі до законодавців у неділю.

Президент США Джо Байден сказав у неділю, що угода наблизила країну на крок до "запобігання непотрібного шатдауну і захисту важливих національних пріоритетів".

Вона відображає рівні фінансування, про які я домовився з обома сторонами, –заявив Байден у своїй заяві після оголошення угоди.

Що відомо про вимоги республіканців щодо схвалення подальшої допомоги Україні

При цьому у коментарі журналістам видання Джонсон у відповідь на запитання, чи зможе Конгрес до лютого домовитись щодо схвалення запиту Байдена на фінансування допомоги Україні, зазначив, що є більш важливі питання.

Є дві речі, які необхідні: ми повинні охороняти кордон США, перш ніж охороняти чийсь ще, - зазначив спікер Палати представників.

За його словами, наразі республіканці у Палаті представників чекають від Білого дому інформації у відповідь на запит щодо подальщої стратегії у відношенні до України.

Якщо ми отримаємо необхідну інформацію і відповіді на питання про те, що є кінцевою метою в Україні, і як ми будемо відповідально ставитися до витрачання цих ресурсів. Білий дім не надав нам необхідної інформації, - пояснює Джонсон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?