У Конгресі США вигадали, як підштовхнути Німеччину до передачі танків Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Конгресі США вигадали, як підштовхнути Німеччину до передачі танків Україні

У Конгресі США вигадали, як підштовхнути Німеччину до передачі танків Україні
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена повинна відправити хоча б один з танків M1 Abrams в Україну, щоб підштовхнути офіційний Берлін до надання власних танків Збройним силам України. Таку ідею озвучив очільник Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США республіканець Майкл Маккол.

Джерело6  ABC News

Чи можуть США насправді підштовхнути Німеччину до передачі танків Україні

Якби ми оголосили, що збираємося надати танки "Abrams", хоча б один... я чув, що Німеччина чекає, поки ми візьмемо на себе ініціативу. Тоді б вони поставили танки Leopard. І пам'ятайте, є близько 10 країн, які мають танки Leopard, але їм потрібна згода Німеччини, - заявив американський політик.

Журналісти також поцікавилися у Майкла Маккола, чи достатньо одного танка "Abrams" для надання німецьких танків Україні.

На переконання конгресмена, ця схема справді може спрацювати.

Якщо ми скажемо, що збираємося надати танки " Abrams", я думаю, що цього буде достатньо, щоб Німеччина випустила на волю своїх "Леопардів"... Буде зимовий наступ росіян. Їм потрібні ці танки на східному фланзі на Донбасі. Їм також потрібні ПТРК, артилерія більшої дальності, щоб вдарити по Криму, де знаходяться іранські безпілотники, - вважає американський політик.

Не можна також не згадати про те, що раніше конгресмени-республіканці Майкл Маккол і Майк Роджерс оприлюднили спільну заяву на підтримку посилення нагляду за допомогою США Україні.

Що цікаво, нещодавно іноземним журналістам вдалося дізнатися, що Міністерство оборони Німеччини ще з літа 2022 року мало список танків Leopard, на підставі якого можна було б визначити машини, які потенційно можна передати ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?