У кортежі польського президента виявили трекер. Він міг їздити з ним Україною — TVN24
Категорія
Світ
Дата публікації

У кортежі польського президента виявили трекер. Він міг їздити з ним Україною — TVN24

Анджей Дуда
Джерело:  TVN24

В автомобілі канцелярії президента Польщі Анджея Дуди знайшли трекер. Транспортний засіб міг би їздити з цим пристроєм “кілька місяців”, зокрема і під час поїздок Дуди Україною.

Що відомо про трекер в кортежі Дуди

За даними TVN24, співробітники Служби державної охорони знайшли трекер влітку 2023 року.

Пристрій мав невідоме походження та дозволяє людині з відповідним приймачем відстежувати положення автомобіля в реальному часі.

Портал пише, що трекер знайшли під час перевірка авто на наявність вибухівки. Це не була безпосередньо машина Дуди.

Як відомо, кортеж президента Польщі здебільшого складається з трьох авто: головного, де їде президент, два двох машин з охороною - одна їде спереду, інша позаду.

Пристрій міг перебувати на авто кілька місяців.

У той час транспортний засіб – можливо, з трекером – був у колоні президента, в тому числі під час поїздок Анджея Дуди в Україну, - каже джерело видання.

Про справу повідомили Агенство внутрішньої безпеки, і з цього моменту вона стала великою таємницею. Проте після цього інциденту почали перевірку усіх автомобілів, які входять до колон із особами, що охороняються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?