У Латвії заборонили святкування Дня Перемоги
Категорія
Світ
Дата публікації

У Латвії заборонили святкування Дня Перемоги

У Латвії заборонили святкування Дня Перемоги
Джерело:  online.ua

Сейм Латвії у двох читанням ухвалив закон "Про заборону проведення окремих публічних заходів 9 травня".

Джерело: Delfi

Латвія більше не святкуватиме День Перемоги

Відтепер у Латвії на 9 травня заборонено проводити будь-які заходи, крім тих, що пов’язані з Днем Європи.

Згідно із законом, на всій території Латвії 9 травня (протягом усієї доби) і до 7-ї години ранку 10 травня заборонено використання піротехніки. У публічному просторі на відкритому повітрі заборонено проведення святкових і розважальних заходів, маніфестацій, зібрань і пікетів, – зазначили в документі.

За закон проголосували 79 депутатів. Згідно з анотацією, мета закону – захистити інтереси країни та суспільства, а також уникнути заворушень.

Закон покликаний не допустити загрози і приниження цінностей Латвії як демократичної і національної держави, прославляння війни й спотворення відображення історичних подій. Рішення було прийнято на знак солідарності з народом України.

Експерти назвали ймовірну причину скасування у РФ парадів 9 травня

Аналітики звертають увагу на те, що на офіційному рівні Москва пояснює скасування парадів міркуваннями безпеки на тлі російсько-української війни.

Проте дедалі більше експертів говорять про те, що російська армія насправді зіткнулася з браком танків й просто намагається уникнути висвітлення масштабу своїх втрат у техніці.

На переконання представників Atlantic Council, рішення щодо скасування цьогорічних парадів у різних регіонах РФ є болючим ударом для очільника Кремля Володимира Путіна.

Це вказує на "похмуру реальність", яка стоїть за "оптимістичними пропагандистськими зображеннями" вторгнення в Україну, яке на вдається.

Цілком ймовірно, у Москві на 9 травня традиційний парад відбудеться. Однак Путіну, швидше за все, не буде чого святкувати. За останні місяці його вторгнення зазнало низки невдач як на військовому, так і на дипломатичному фронтах, що робить перспективу перемоги більш віддаленою, ніж будь-коли, — наголошують аналітики.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?