У лавах ЗСУ викрили російського шпигуна з Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

У лавах ЗСУ викрили російського шпигуна з Бахмута

У лавах ЗСУ викрили російського шпигуна з Бахмута
Джерело:  online.ua

У лавах ЗСУ виявили російського агента, який збирав інформацію про зброю, яку надає Україні Захід, та вистежував системи ППО.

Джерело: СБУ

СБУ вияила шпигуна у складі ЗСУ

Правоохоронці повідомили, що затримання відбулося внаслідок багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України.

Зловмисником виявився мешканець Бахмута, якого ще до початку повномасштабного вторгнення завербував представник 72-го розвідцентру гу гш зс рф (більш відомого як ГРУ) Микита Климовський, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Климовський після повномасштабного вторгнення поставив агенту перше розвідзавдання – повідомляти про наслідки повітряних ударів по українському місту.

Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях, - повідомляє СБУ.

Пізніше затриманий отримав інше завдання від російської розвідки – прибути до Дніпропетровщини та мобілізуватися до лав Сил оборони.

Його зарахували до складу однієї з військових частин ЗСУ, після чого він збирав інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах.

Окрім цього, зрадник передав РФ інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування ЗСУ.

Через це правоохоронці перевіряють інформація щодо підготовки ймовірної диверсії проти посадовців ЗСУ.

Крім того, зловмисник намагався виявити місця базування української системи протиповітряної оборони та новітнього західного озброєння.

Що загрожує зраднику України

СБУ повідомляє, що згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) йому загрожує довічне ув’язнення.

Його затримали на спробі передачі розвідданих російській спецслужбі.

Встановлено, що для комунікації з воєнною розвідкою рф їхній поплічник використовував месенджер «Телеграм». Під час обшуків у фігуранта виявлено два мобільні телефони, один із яких він використовував лише для зв’язку зі своїм «куратором» з ГРУ, - повідомили в СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?