У Лівії було знищено український літак Іл-76 – перші подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Лівії було знищено український літак Іл-76 – перші подробиці

У Лівії було знищено український літак Іл-76 – перші подробиці

У лівійському аеропорту Місрата внаслідок повітряного удару з дронів був знищений літак Іл-76ТД української авіакомпанії Скайавіатранс. Лайнер перевозив у Лівію гуманітарний вантаж Міжнародної Організації Червоного Хреста. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, інформацію про знищення літака підтвердила директорка компанії Олена Малахова.

Літак прямував до Місрати з турецької Анкари, виконуючи замовлення Міжнародної Організації Червоного Хреста. Малахова запевняє, що у її компанії є всі відповідні документи, які підтверджують гуманітарний характер вантажу.

Відомо, що атака на літак була здійснена приблизно о 03:17 ночі за київським часом, майже відразу після того, як літак прибув в аеропорт. Коли почалося вивантаження товару, літак був обстріляний за допомогою дронів. Перша бомба влучила у праве крило, після чого почалася пожежа.

Частина екіпажу на той момент вже залишила літак. Кілька чоловік ще перебували на борту, але після першого удару встигли евакуюватися. Зараз увесь український екіпаж знаходиться в безпеці. Постраждалих немає.

Як розповідає директорка авіакомпанії, було чутно кілька пострілів. В результаті літак повністю знищений вогнем. У нападі брали участь два безпілотники, один з яких робив відеофіксацію, а інший скидав снаряди.

Вже через 40 хвилин після інциденту, за словами Малахової, фото і відео удару з’явилися на сайтах російських ЗМІ. Це свідчить про те, що Росія надає військову підтримку незаконному уряду генерала Хафтара, який прагне захопити владу в Лівії.

Авіакомпанія вже зв’язалася з українським консульством і намагається повернути екіпаж літака в Україну. Мова йде про 8 громадян. Щодо вантажу, то достеменної інформації поки немає. Можливо, що він повністю знищений. Компанія веде підрахунок власних збитків. Оціночна вартість знищеного Іл-76ТД, за словами Малахової, становить 2,5 млн доларів.

Нагадаємо, що кілька днів тому на борту літака Київ - Бангкок сталась  надзвичайна подія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?