У Луценка назвали число нардепів, чиї декларації перевірять
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка назвали число нардепів, чиї декларації перевірять

У Луценка назвали число нардепів, чиї декларації перевірять
Джерело:  ГПУ

Генеральна прокуратура України проведе позапланові перевірки електронних декларацій 29 народних депутатів з метою встановлення легальності походження задекларованих коштів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
"Генеральною прокуратурою України в ході обробки електронних декларацій народних депутатів України встановлені факти невідповідності між задекларованими коштами і офіційно отриманими доходами декларантів, з яких сплачено податки і обов'язкові платежі відповідно до вимог Податкового кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Назван о дві речі, яких дуже не вистачає українським політикам
Відзначається, що згідно з наявною інформацією, один з народних обранців в період з 2001 по 2016 роки отримав дохід в сумі 600 тис грн, але, за даними його електронної декларації за 2015 рік йому належать грошові кошти в розмірі майже 22 млн грн.
"З огляду на те, що такі випадки не рідкість і з метою встановлення легальності походження задекларованих коштів, а також повноти сплати декларантами та їх податковими агентами належних сум податків до бюджету, Генеральною прокуратурою України перед Державною фіскальною службою України ініційовано проведення документальних позапланових перевірок із зазначених питань щодо 29 народних депутатів України", - відзначили в ГПУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Міністерстві юстиції заявили, що під час засідання Конституційного Суду України домагатимуться визнання конституційними всіх норм, які записані в нині діючому законі "Про запобігання корупції", в тому числі і про діяльність системи електронного декларування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?