У Луценка розбурхали мережу "новою" версією вбивств на Майдані
Категорія
Події
Дата публікації

У Луценка розбурхали мережу "новою" версією вбивств на Майдані

У Луценка розбурхали мережу "новою" версією вбивств на Майдані
Джерело:  online.ua

У спеціальному управлінні Генеральної прокуратури, яку очолює Юрій Луценко, з розслідування злочинів проти «Майдану» в 2013-2014 роках схиляються до версії про те, що в Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника могли стріляти тодішні силовики.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Як заявив начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, перша експертиза, зроблена ще в 2014 році при владі Віктора Януковича, таку версію виключала.
"На сьогоднішній день у нас більше даних, що саме правоохоронці причетні до цих злочинів.
Попередньою експертизою практично виключалася їх участь або висувалася версія, що хтось із правоохоронців міг бути переодягненим (серед протестуючих, - Ред.), що дуже складно довести", - сказав Горбатюк.

Читайте також: Янукович видав нову порцію "одкровень" про розстріл Майдану
За його словами, ідентифіковані підрозділи силовиків, які перебували в той час на вулиці Грушевського в Києві. Слідство працює над встановленням осіб підозрюваних.
"За весь час з тисяч допитаних правоохоронців, може, до десяти чоловік знайдеться, які дали свідчення, які допомагають слідству. В основному: "Не бачив, не чув, не знаю", - також розповів Горбатюк.
"Зараз є більше підстав вважати, що причетні (силовики до вбивства Нігояна, Жизневського і Сеника, - Ред.). Категорично заявляти я не можу, тому що про підозру ще нікому не повідомлено", - додав Горбатюк.
При цьому новина викликала в мережі шквал іронії.




Вофка Миленко: Нє, ну, Рома, ти неправий. "Зараз" ж "є більше підстав вважати". Більше, розумієш?


Ігор Фельдман

: Горбатюк буде до пенсії розслідувати, а в перервах буде розповідати, що йому заважають і що йому потрібно ще 1000 слідчих, щоб він міг розслідувати не 100 років, а 99.



Kateryna Zolotarova: Пам'ятаю, як масово блогери і депутати ратували за нього на посаду генпрокурора. Слава богу, пронесло)).



Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі третю річницю смертей на Майдані в Києві згадали показовим відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?