У Макрона кинули яйцем: що відомо про нападника
Категорія
Світ
Дата публікації

У Макрона кинули яйцем: що відомо про нападника

У Макрона кинули яйцем: що відомо про нападника
Джерело:  online.ua

У президента Франції Еммануеля Макрона кинули яйце. Інцидент трапився в ході його поїздки до Ліона. Зловмисника затримали, а глава Франції вже заявив, що хоче з ним зустрітися.

Джерело: Lyon Mag.

Повідомляється, що жбурляючи яйце, чоловік викрикував «Хай живе революція». Після цього його затримала Служба безпеки.

Видання зазначає, що французький президент не постраждав, яйце відлетіло від плеча, навіть не розбившись.

Як стало відомо, президент саме прогулювався виставкою Міжнародного ярмарку громадського харчування та гостинності у Ліоні, коли в нього поцілили яйцем. Мотиви нападника невідомі.

"Якщо в нього є що мені сказати, нехай підійде", - прокоментував інцидент Макрон.

Це вже другий “яєчний напад” на Макрона

Це не перший випадок, коли в Еммануеля Макрона кидають яйцем. У 2017 році, коли він був ще кандидатом у президенти, яйцем поцілили йому в голову.

Також у червні цього року Макрону дав ляпаса невідомий чоловік під час поїздки у регіони. При цьому нападник використав середньовічний французький бойовий клич "Монжуа Сен-Дені", а також вигукнув "Геть Макрона!". За це його засудили до чотирьох місяців ув'язнення.

Янукович впав від яйця

Макрон - далеко не перший політик, якого закидують яйцями. Українці можуть згадати кумедний епізод з президентом-втікачем Віктором Януковичем, що трапився ще 17 років тому. Тоді через кинуте студентом яйце політик впав на землю, виставивши себе в невигідному світлі в очах виборців.
Інцидент стався 24 вересня 2004 року в Івано-Франківську, коли тодішній прем’єр-міністр Янукович відвідував Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Один зі студентів, 17-річний Дмитро Романюк, вчинив історичний «теракт» – кинув у Януковича яйцем.

Читайте також:

  • У Франції люди розгромили два центри вакцинації через рішення Макрона.

  • Навколо команди Макрона спалахнув гучний скандал.

  • Зеленський дорікнув Меркель і Макрону несправедливістю щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?