У мережі з гордістю показали "нову стару" зброю українських військових: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У мережі з гордістю показали "нову стару" зброю українських військових: з'явилися фото

У мережі з гордістю показали "нову стару" зброю українських військових: з'явилися фото

У мережі з'явилися фото кулемета, який з ініціативи волонтерів і військових модернізували з урахуванням побажань українських бійців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера Романа Доніка.
"Я не бачу жодної причини, чому цим не можна пишається і з цього не радіти. Це йшло не за звичайною схемою, коли Укроборонпром замовляв неведому тваринку для демонстрації та імітації роботи, а від зворотного. Від запиту з передка. Коли не було станин, а просто кулемети дровами насипали", - написав він.
За його словами, за півтора роки постійного використання в боях, цей запит перетворився в офіційний комплект модернізації кулемета ДШКМ.
"Тобто шлях знизу. Запит-виготовлення-доробка-випробування-доробка-модернізація. І так, вартість комплекту майже в 7 разів нижче (з ПДВ), ніж штатна тринога за 20 + тис грн, з якої прицільно стріляти може тільки перший патрон, після тривалого і болісного прицілювання", - відзначив Доник.

Читайте також: Порошенко в зоні АТО: в мережі з'явилися яскраві фото
"І як підсумок - ми не маємо нічого проти треног і станин. Все має право на життя. Але ми категорично проти випадіння патронів коробами по 50 штук в напрямку противника і які не досягають мети. А ціна за один патрон від 200 до 600 грн. За останніми результатами нічних стрільб по кілька тижнів, з підсвічуванням / нічничком з трітієвими трубками, для придушення (ну як мінімум затикаються) вогневої точки противника, в середньому витрачається 10 патронів. Стріляють туди, куди хочуть потрапити і потрапляють", - додав волонтер.
Користувачі мережі оцінили оновлений кулемет.
Sergiy Stegura: "З такою зброєю і воїнами будемо перемагати!"
Сергій Іванченко: "Нічого так мухобойка".
Юрій Петрович: "Це добре. Це хороша зрада".
Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі опублікована фотографія президента Петра Порошенка з кулеметом, зроблена під час відкриття 142-го навчально-тренувального центру Сил Спеціальних операцій (ССО) Збройних Сил України в місті Бердичів Житомирської області.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?