У Microsoft готують революційні нововведення для користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

У Microsoft готують революційні нововведення для користувачів

У Microsoft готують революційні нововведення для користувачів
Джерело:  online.ua

У корпорації Microsoft підготували серйозне рішення з приводу форми авторизації користувачів - передбачається, що у майбутньому почнеться поступова відмова від технології паролів.

Джерело: Sky News

За оприлюдненими даними, охочі зможуть скористатися для авторизації відбитками пальців чи навіть системою ідентифікації обличчя.

У компанії стверджують, що це крок для забезпечення безпеки особистих даних користувачів, оскільки паролі можуть бути слабким місцем для різноманітних шахрайських атак.

Згідно з уточненням, можливість відмовитися від паролю на користь інших засобів авторизації можна буде вже нібито найближчими тижнями. Наразі користувачі можуть надалі користуватися паролями після реєстрації.

За даними корпоративної віцепрезидентки з питань безпеки Васу Джакал, слабкі паролі - це початкова позиція для зловмисників.

“Слабкі паролі є відправною точкою для більшості атак на корпоративні і призначені для користувача облікові записи. Кожну секунду відбувається колосальна кількість атак на паролі - 579 - це 18 мільярдів щорічно”, - наголосила вона.

Представниця Microsoft звернула увагу не те, що традиційний підхід до паролів робить їх вразливими через людську природу. Користувачі зазвичай вигадують паролі, які легко запам’ятати, тож хакери здатні їх вгадати.

Наразі використання альтернативних варіантів авторизації було перевірено у закритому режимі перед тим, як імплементувати їх у широкому доступі.

Віцепрезидент Microsoft з питань ідентифікації Джой Чік наголосив, що наразі корпорація працює над завершенням ери паролей в організаціях.

Водночас звіти корпорації згадують збільшення системи біометричної авторизації Windows Hello з 69,4% до 84,7% вже наприкінці 2020 року.

Microsoft і кібератаки

Microsoft повідомила про нову масштабну кібератаку угруповання Nobelium, пов’язаного з Росією. Під удар потрапили користувачі в 36 країнах світу.

У компанії уточнили, що зловмисники робили спроби злому сотень користувачів, а також IT-компаній, урядових установ, аналітичних центрів та фінансових сервісів по всьому світу. Для цього були застосовані перебір і розпорошення паролів. Хакерська атака була спрямована на США, Велику Британію, Німеччину, Канаду та інші країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?