У Міненерго розповіли про тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Міненерго розповіли про тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону

У Міненерго розповіли про тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону
Джерело:  online.ua

За словами голови Міненерго Германа Галущенко, до кінця опалювального сезону тарифи на електроенергію зростати не будуть.

Джерело: УНІАН

Ціни на електроенергію в Україні

Галущенко підкреслив, що уряд домігся забезпечення стабільних цін на електроенергію у цьому опалювальному сезоні.

Уряду вдалося забезпечити при проходженні цього опалювального сезону стабільні ціни, і вони так і будуть далі залишатися, незважаючи на деякі експертні оцінки, які нам розповідають, що ціна буде збільшена. Насправді нічого не буде, ціна буде стабільна, і українці не заплатять більше за електроенергію, - запевнив міністр.

За його словами, наразі в Україні тарифи на електроенергію значно низчі, а ніж у сусідніх країнах.

Герман Галущенко (фото - .facebook.com)

На 21 грудня цього року ціна в Україні в об'єднаній енергосистемі 2 тис.886 гривень за мегават-годину, в Бурштинському енергоострові – 2 тис. 152 гривні. Якщо ми порівняємо ціни з нашими сусідами, то ми побачимо, яка існує драматична різниця. У Польщі, аналогічне базове навантаження, ціна становить 9 тис.539 Гривень, у Румунії – 12 тис. 155 гривень, в Угорщині – 12 тис. 936 гривень, у Словаччині – 12 тис. 918 гривень, - підкреслив Галущенко.

В уряді обіцяють не підіймати комунальні тарифи до кінця опалювального сезону

За словами премьєр-міністра України Дениса Шмигаля, у цьому опалювальному сезоні підвищення тарифів не планується.

Очільник уряду підкреслив, що мери міст забов’язались не змінювати тарифи на тепло та гарячу воду у цьому опалювальному сезоні.

Голова уряду зауважив, що Кабмін закріпить умови надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло.

Очікується, що у місцеві бюджеті буде перераховано близько 20 млрд гривень на покриття різниці в тарифах і погашення заборгованності перед НАК "Нафтогаз".

Шмигаль также відзначив, що до кінця опалювального сезону ціни на газ для споживачів також не зміняться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?