У Мінкульті спрогнозували можливість блокування санкціями інших телеканалів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мінкульті спрогнозували можливість блокування санкціями інших телеканалів

У Мінкульті спрогнозували можливість блокування санкціями інших телеканалів
Джерело:  online.ua

У Міністерстві культури спростували плани уряду виступати з новими рішеннями щодо блокування українських телеканалів після відповідних санкцій проти Віктора Медведчука.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Олександра Ткаченка, українська влада працює над іншими завданнями, а відповідних планів в неї просто немає.

Іншим актуальним питанням для уряду стала протидія агресивним медіа російського режиму, які можуть мати присутність в Україні.

“Не українським медіа, а безпосередньо російським, які присутні у нас на різних платформах і в досить великому обсязі. Це питання актуальне… Я не бачу суттєвих підстав продовжувати такі санкційні речі по відношенню до інших каналах. Важливо діяти в легальному полі, тому важливий закон про медіа”, - пояснив Ткаченко.

Міністр відзначив безпрецедентність рішення щодо медіаактивів Медведчука та його оточення. Це був точковий удар по гострій проблемі, який він підтримав через непрозорість фінансування медіа, торгівлю з ОРДЛО та виконання ними роботи “за кремлівськими темниками”.

“І вони були такою очевидною частиною айсберга, який називається "російський інформаційний вплив на території України". Тому в принципі щодо цих медіа це адекватний крок, відповідь української держави, і це в принципі заявка на те, що працювати в інформаційному полі з російськими наративами безумовно потрібно, не обов'язково тільки таким способом, але і методом прийняття закону про медіа”, - додав політик.

Він нагадав про закон про медіа як частину українських зобов'язань перед європейськими партнерами.

“Ми вже сильно затягнули з прийняттям цього закону, де міститься окрема новела, присвячена російської агресії, і певні кроки, які може вживати Національна рада по відношенню до тих медіа, які діють за російськими наративам і заперечують той факт, що Крим анексований і дають платформу для виконання всіх тих наративів Кремля по відношенню до України, про які ми добре знаємо Типу “failed state”, типу “фашисти”, типу “громадянська війна”, і багатьох інших, які вкидаються в міру появи приводів, таких як “Сребрениця”, - резюмував Ткаченко.

Санкції проти Медведчука

Взимку Рада національної безпеки та України за підозрою в фінансуванні з РФ та торгівлі з ОРДЛО заблокувала медіаактиви олігарха — три телеканали, які номінально належали нардепу Тарасу Козаку. Пізніше санкції ввели проти самого так званого кума Володимира Путіна та позбавили його прав на керування потужною газовою трубою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?