У Мінреінтеграції закликали українців закордоном поки не повертатись в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінреінтеграції закликали українців закордоном поки не повертатись в Україну

У Мінреінтеграції закликали українців закордоном поки не повертатись в Україну
Джерело:  online.ua

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців, які перебувають закордоном, за можливості не повертатись в Україну під час зими.

Джерело: міністерка реінтеграції Ірина Верещук в ефірі телемарафону

Верещук закликала українців закордоном не повертатись на зиму

Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають. Ви бачите, що робить Росія, всі це бачать. Повернутись зараз – це знову ж наразити (на небезпеку – ред.) себе, своїх дітей, своїх всіх вразливих родичів, які можуть бути або хворі, або маломобільні. Тобто – не треба цього робити. Якщо є можливість, залиштесь поки що перезимувати за кордоном, - сказала Верещук.

Вона підкреслила, що РФ програючи у війні на полі бою, перейшла до боротьби з цивільним населенням.

Ви бачите: Росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою, — сказала вона.

Верещук додала, що вона б хотіла разом з усіма, вже цієї весни відбудовувати Харківську, Херсонську області та всі інші міста і села України.

Поки що давайте утримаймось, тому що ми розуміємо, що ситуація буде лише погіршуватися – і в цю зиму нам треба вижити. От виживемо, переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта, - сказала вона.

Нагадаємо, що з 10 жовтня війська РФ зруйнували 30% електростанцій України.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що через вторгнення Росії в Україну 90% вітрової та близько 40-50% сонячної енергетики виведено з експлуатації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?