Україна почала обов’язкову евакуацію людей з Донецької області
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна почала обов’язкову евакуацію людей з Донецької області

Україна почала обов’язкову евакуацію людей з Донецької області
Джерело:  online.ua

Україна запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

Джерело: Ірина Верещук в ефірі телемарафону

Україна евакуює мешканців Донеччини

У Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газопроводи, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знову і знову знищує все, що б допомогло узимку обігріти людей.

Одним словом — тепла на Донеччині у зимовий період не буде. 33-тя стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить про таку форму евакуації, як обов’язкова. Я вважаю, що це обов’язок кожного дорослого члена сім'ї.

Вона додала, що у Донецькій області проживає приблизно 200-220 тисяч людей, серед них 52 тисячі дітей і їх потрібно евакуювати.

Нагадаємо, що 29 липня створили штаб з евакуації мешканців Донеччини.

За словами Верещук, до уряду звернувся керівник ОВА Донеччини Павло Кириленко, щоб такий штаб був створений на державному рівні.

Верещук наголосила, що якщо хтось відмовиться від евакуації – змушений буде підписати бланк відмови, що вона розуміє усі наслідки та несе відповідальність за своє життя.

Опалювальний сезон в Україні

За словами міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, опалювальний сезон в Україні розпочнеться традиційно після 15 жовтня з урахуванням погодних умов.

На рівні уряду прийнято рішення не підвищувати тарифи на тепло. А газ для населення буде поставлятися за ціною 7 420 гривень за тисячу кубометрів.

Він підкреслив, що нормативні показники температури не переглядатимуть.

Мінімальний рівень температури, який повинен бути забезпечений, становить 18 градусів, не менше. Менше бути не може, більше так, - додав міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?