Українців закликали виїхати з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців закликали виїхати з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей

Українців закликали виїхати з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей
Джерело:  online.ua

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами.

Джерело: Ірина Верещук в ефірі телемарафону

Верещук закликала українців евакуйовуватись з окупованих територій

Як би важко не було на території, яка сьогодні підконтрольна українському уряду… все одно в будь-якому випадку перебування на території Херсонської чи Запорізької області в рази гірше і в рази небезпечніше, - сказала вона.

Вона зазначила, що навіть якщо людей буде депортовано в Росію, Україна все одно знайде можливість допомогти людям повернутись.

Навіть якщо доведеться через Крим, коли ми говоримо про Херсонську область – це треба робити, треба рухатися в даному напрямку. Треба шукати можливість виїхати, бо наші Збройні Сили будуть деокуповувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі і так все розуміють, - сказала Верещук.

Верещук зазначила, що можливість евакуації з окупованого півдня України є.

Є, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікацій дуже добре діє. Ті, хто виїхали, мають і знають шляхи. Волонтери, ми долучаємось. Я не буду зараз публічно про це говорити, тому що це безпека людей, які сьогодні там везуть наших людей, евакуюючи їх з цього пекла, в якому вони опинилися.

Вона пояснила, що ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит.

Наша артилерія мусить працювати, бо деокупація включає в себе збройне застосування сили. І якщо там є цивільні люди і, не дай боже, жінки і діти, уявіть, як себе повинні поводити наші Збройні Сили, - сказала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?