У Мінветеранів заявили про травми від тортур у звільнених з полону українців
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінветеранів заявили про травми від тортур у звільнених з полону українців

У Мінветеранів заявили про травми від тортур у звільнених з полону українців
Джерело:  online.ua

У Міністерстві у справах ветеранів заявили про фіксування травм від тортур на тілах українців, звільнених нещодавно з полону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, деякі звільнені з полону громадяни мають проблеми зі здоров'ям, іноді - з досить важливими частинами організму. Зокрема, - кардіологічні проблеми.

"В першу чергу звільнені з полону потребують стоматологічного втручання, зокрема зі складними маніпуляціями, імплантацією, які будуть надані їм безоплатно. Мінветеранів вдалось домовитись із асоціацією стоматологів щодо їхньої сприяння. Також, в тих, хто був позбавлений особистої свободи спостерігаються кардіологічні проблеми, в деяких наявні щелепно-лицеві пошкодження, зокрема через зазнані в полоні тортури та знущання", - стверджує міністерство.

Наразі представники відомства відвідують усіх звільнених полонених, які знаходяться з 29 грудня у кліничній лікарні "Феофанія". Саме у цей день відбувся останній обмін. Першочергово усім українцям необхідно відновити документи - паспорти, водійські посвідчення.

Як повідомляв ONLINE.UA, адміністрація лікарні "Феофанія"нещодавно заявила про готовність виписати усіх полонених протягом першого тижня нового 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?