У Москві вбили одного із розробників вакцини «Супутник V»
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві вбили одного із розробників вакцини «Супутник V»

У Москві вбили одного із розробників вакцини «Супутник V»
Джерело:  online.ua

Російський вірусолог Андрій Ботіков, один із розробників вакцини від коронавірусу «Супутник V», був убитий у своїй квартирі у Москві.

Джерело: росЗМІ

У Москві вбили Андрія Ботікова

Інцидент стався 2 березня. За версією слідства, вчений посварився із 29-річним хлопцем. Внаслідок конфлікту той задушив Ботнікова ременем.
Співробітники правоохоронних органів затримали нападника, він визнав свою провину. Зазначається, що раніше злочинець був засуджений за тяжкий злочин. За фактом того, що сталося, СК Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 105 КК РФ («Вбивство»).

Слідчий комітет шукає вбивцю

Як повідомила старший помічник керівника столичного главку СК Юлія Іванова з посиланням на дані слідства, напередодні у квартирі на вулиці Рогова 29-річний молодик посварився з господарем і задушив його ременем. Особа загиблого не уточнюється.

Під час допиту затриманий визнав провину, йому звинуватили. Чоловіка вже притягали до кримінальної відповідальності за тяжкий злочин.

Слідство наполягатиме на ув'язненні вбивці в СІЗО, йому загрожує до 15 років ув'язнення за частиною 1 статті 105 Кримінального кодексу "Вбивство".

У НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії уточнили агентству, що Ботіков працював старшим науковим співробітником, був співавтором патенту на вакцину "Супутник V" і нагороджений президентом за розробку препарату. Ботіков входив до 18 науковців Національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології імені М.Ф. Гамалеї, які створили вакцину «Супутник V».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?