У МОЗ назвали головну вимогу до участників масових заходів
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали головну вимогу до участників масових заходів

У МОЗ назвали головну вимогу до участників масових заходів
Джерело:  online.ua

Представники МОЗ нагадали, що всі участники масових заходів на відкритому повітрі повинні мати при собі свідотства про вакцинацію від COVID-19.

Джерело: Facebook-сторінка МОЗ

Правила участі у масових захода під час карантину

Брати участь та організовувати будь-які масові заходи на відкритому повітрі можуть лише люди, які мають необхідні COVID-документи. Зокрема йдеться про фестивалі, концерти, ярмарки, виставки тощо, - підкреслили представники МОЗ.

Відповідно до вимог, всі участники та організатори масових заходів на відкритому повітрі повинні мати при собі жовтий COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О, срок дії яких складає 30 днів після вакцинації однією дозою.

При собі громадяни повині мати, або жовтий, або зелений паспорт про вакцинацію міжнародного зразку, термін дії якого складає один рік.

До участі у масових заходах допускаються громадяни з іноземними свідоцтвами про вакцинацію.

Також можна пред'явити негативний результат ПЛР або експрес-тест на визначення антигена, чи сертифікат про одужання від COVID-19, термін дії якого складає 105 днів після затвердження діагнозу.

Будь-який із вказаних документів є підставою для участі у масовому заході на відкритому повітрі. Водночас документ про отримання однієї дози вакцини можна використовувати лише на жовтому рівні епіднебезпеки. На червоному рівні дозвіл на участь/організацію заходу на відкритому повітрі надає лише документ про отримання повного курсу вакцинації, - зазначили у МОЗ

У міністерстві підкреслили, що територія проведення заходу повинна бути огороджена, а організатори повинні влаштувати систему контролю за наявністтю відповідних документів у участників заходу.

Правила проходження ревакцинації в Україні

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, окремі категорії громадян зможуть отримати додаткову третю дозу вакцини вже через 28-90 днів після попередньої ін’єкції.

Фото - Pixabay.com

Кузін підкреслив, що за наявності медичних показань та напряму від сімейного лікаря людина може пройти ревакцинацію від COVID-19.

Він пояснив, що для проходження ревакцинації необхідно звернутись до сімейного, або профільного лікаря.

Замголови МОЗ відзначив, что сімейні та профільні лікарі за наявності медичних показань видають напрям для проходження щеплення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?