У МОЗ назвали правила отримання третьої дози вакцини від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали правила отримання третьої дози вакцини від COVID-19

У МОЗ назвали правила отримання третьої дози вакцини від COVID-19
Джерело:  online.ua

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, окремі категорії громадян зможуть отримати додаткову третю дозу вакцини вже через 28-90 днів після попередньої ін’єкції.

Джерело: Facebook-сторінка МОЗ

Проведення ревакцинації від COVID-19 в Україні

Кузін підкреслив, що за наявності медичних показань та напряму від сімейного лікаря людина може пройти ревакцинацію від COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я дозволило щеплення додатковою дозою вакцини проти COVID-19 людям, які мають для цього медичні покази... Тепер вони можуть отримати додаткову дозу через 28-90 днів після другої дози, незалежно від того, якою вакциною вони щепились раніше. Таким чином, імунна система вказаних категорій осіб буде більш захищеною від коронавірусної хвороби, підкреслив Кузін.

Він пояснив, що для проходження ревакцинації необхідно звернутись до сімейного, або профільного лікаря.

Замголови МОЗ відзначив, что сімейні та профільні лікарі за наявності медичних показань видають напрям для проходження щеплення.

При цьому додаткову дозу вакцини можна отримати у складі того препарату, вакцинація яким вже проводилась раніше.

Пройти процедуру додаткової вакцинації можна у найближчому пункті щеплення.

Порядок отримання третьої дози вакцини від COVID-19

Кузін звернув увагу на те, що у пункті вакцинації лікарі бригад повинні безпосередньо перед введенням препарату внести дані про введення додаткової дози до електронної системи охорони здоров'я, як третю дозу.

За його словами, отримання додаткової дози вакцини не вплине на подовження терміну дії документу про вакцинацію, який зберігає чинність протягом 365 днів з моменту отримання другої дози вакцини.

13 грудня голова МОЗ Віктор Ляшко підписав наказ щодо запровадження в Україні бустерної вакцинації.

Вводити третю дозу вакцини було рекомендовано людям з ВІЛ, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулювальну терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?