У МОЗ назвали терміни проведення вакцинації дітей від 5 років
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали терміни проведення вакцинації дітей від 5 років

У МОЗ назвали терміни проведення вакцинації дітей від 5 років
Джерело:  online.ua

За словами головного санітарного лікаря України Ігора Кузіна, вже у квітні в МОЗ планують розглянути питання щодо вакцинації від COVID-19 дітей віком від 5 років.

Джерело:  ВВС

В Україні планують розпочати вакцинацію маленьких дітей 

Кузін зазначив, що досвід інших країн, у яких розпочалась вакцинація від COVID-19 дітей віком від 5 років, свідчить про безпечність такого щеплення.

Що завдяки щепленням від COVID попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах. Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня, - повідомив Кузін.

В Україні розпочалась бустерна вакцинація від COVID-19 

З 6 січня в Україні стартувала вакцинація третьою дозою вакцини для людей з послабленим імунітетом та важкими хронічними, онкологічними та інфекційними захворюваннями.

За словами Ігора Кузіна, переважно третю дозу вакцини будуть вводити працівникам, що обслуговують об'єкти крітичної інфраструктури, та медикам.

Фото - Pixabay.com

Бустерну дозу, як повідомив головний санітарний лікар, рекомендовано робити мРНК вакцинами Pfizer або Moderna, однак якщо попередня вакцинація проводилась препаратом CoronaVac, то бустерна доза повинна також бути CoronaVac або Pfizer.

Після бустерної дози не реєструють якогось збільшення побічних ефектів. У країнах, де вже широко запроваджують бустер, кількість несприятливих подій така ж сама, як і при базовому курсі щеплень, - повідомив Кузін.

Якщо людина прийшла раніше на бустерну дозу, ніж через 6 місяців після другого щеплення, то вона бустер не отримає. Якщо пізніше, то отримає, пояснює Кузін. Оптимальний термін введення бустерної дози становить від шести до дев'яти місяців. Але навіть, якщо через 10 місяців прийде, то все одно буде бустер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?