У МОЗ оновили перелік професій з вимогою обов'язкової вакцинації
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ оновили перелік професій з вимогою обов'язкової вакцинації

У МОЗ оновили перелік професій з вимогою обов'язкової вакцинації
Джерело:  online.ua

У МОЗ розширили перелік спеціальностей, представникам яких необхідно буде пройти обов'язкову вакцинацію від COVID-19.

Джерело: пресслужба МОЗ

В Україні оновили вимоги до обов'язкової вакцинації 

Відповідно до наказу міністерства, щеплення від COVID-19 повинні проходити співробітники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, робітники місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів.

Працівники закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Співробітники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм властності, комунальних установ, підприємств та організацій.

Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також комунальних підприємств найбільше взаємодіють із великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися на коронавірусну хворобу. Між тим, 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров’я українців та їхніх близьких, - підкреслив голова МОЗ Віктор Ляшко.

Наказ вступить в силу через місяць з момента його опублікування. Працівники перелічених установ за цей час мають пройти вакцинацію, або будут відсторонені від роботи без збереження зарплати.

Вакцинація від COVID-19 в Україні

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, окремі категорії громадян зможуть отримати додаткову третю дозу вакцини вже через 28-90 днів після попередньої ін’єкції.

Фото - Pixabay.com

Він пояснив, що для проходження ревакцинації необхідно звернутись до сімейного, або профільного лікаря.

Замголови МОЗ відзначив, что сімейні та профільні лікарі за наявності медичних показань видають напрям для проходження щеплення.

При цьому додаткову дозу вакцини можна отримати у складі того препарату, вакцинація яким вже проводилась раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?