У МОЗ пояснили, що може викликати ускладнення під час хвороби COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, що може викликати ускладнення під час хвороби COVID-19

У МОЗ пояснили, що може викликати ускладнення під час хвороби COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я вважають тютюновий дим фактором, який ускладнює перебіг коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, вплив на інфікованих повітря погіршеної якості ще не вивчили.

"Не можу з упевненістю сказати, чи смог впливає, але з упевненістю скажу, що тютюновий дим погіршує перебіг коронавірусної хвороби, а також призводить до ускладнень, які можуть виникати від грипоподібних захворювань, в тому числі коронавірусної хвороби, особливо коли поєднується пневмонія", - зазначив Ляшко.

Головний санлікар країни звернувся також до любителів підпалювати рослинність. Він закликав не гратися з такими явищами, бо це забруднює повітря. Зокрема, протягом останніх тижнів його якість через пожежі погіршилася на Київщині.

Станом на ранок 10 квітня в Україні виявили понад 2,2 тисячі випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, Віктор Ляшко під час брифінгу оголосив показник летальності випадків нової інфекції серед українців. За його словами, цифра відрізняється у різних країнах та може сягати навіть понад 10%. Також показник змінюється протягом розвитку пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?