У МОЗ розповіли про ідею вакцинації третьою дозою
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розповіли про ідею вакцинації третьою дозою

У МОЗ розповіли про ідею вакцинації третьою дозою
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я уточнили власну офіційну позицію з приводу ідеї щодо третього щеплення вакциною проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: 24 канал

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, в Україні можуть імплементувати подібні процедури, які можуть бути необхідними у випадку ревакцинації - підсилення імунного захисту людини після певними періоду після щеплень.

Водночас посадовець нагадав, що міжнародна наукова спільнота станом на липень 2021 року не дійшла спільного висновку про те, в яких умовах людині варто робити щеплення третьою дозою вакцини. Експерти МОЗ вивчають відповідне питання для ймовірного використання ідеї в майбутньому.

Кузін уточнив, існують два сценарії повторної вакцинації проти коронавірусу.

  • бустерна стратегія передбачає введення третьої дози через пів року після того, як буде здійснена повна вакцинація;

  • стратегія ревакцинації через рік після отримання другого щеплення відповідним препаратом.

“Фінального рішення, який сценарій вибрати для повторної вакцинації в Україні, ще не прийнято”, - резюмував санлікар.

Він звернув увагу на вивчення обох варіантів експертами міністерства, тож у майбутньому буде ухвалено рішення щодо вибору стратегії для дотримання.

Раніше у МОЗ допустили обговорення щодо ймовірного поєднання двох вакцин для імунізації проти коронавірусу. Для ревакцинації таким чином пацієнти зможуть згодом обирати той препарат, який буде наявним в Україні чи окремому регіоні.

Згідно з дослідженням Оксфордського університету, введення третьої дози вакцини через понад 6 місяців після другого шотувиявилося надзвичайно позитивним.

Передбачається, що антитіла, які формує в організмі людини AstraZeneca, були наявними навіть після року, який пройшов з моменту введення препарату в організм. Таким чином, доцільніше буде проводити ревакцинацію щороку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?