У МОЗ уточнили ситуацію з ймовірним локдауном в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ уточнили ситуацію з ймовірним локдауном в Україні

У МОЗ уточнили ситуацію з ймовірним локдауном в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що наразі не триває підготовка до нового повноцінного локдауну на тлі збільшення кількості нових випадків коронавірусу та наближення нової хвилі.

Джерело: Українська радіо

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, існує певна підготовка безпосередньо у Києві, однак не на рівні всієї країни.

“Київ завчасно готується до посилення карантинних заходів, збирає інформацію про тих, хто потребуватиме спеціальних перепусток, адже минулого локдауну не встигали надрукувати певну їх кількість. Добре, що розпочалася така ініціатива. І добре було б це пояснити людям, щоб уникнути додаткової паніки. Були історії з продажами перепусток в Інтернеті, однак тут питання до того, як організовується процес органами місцевої влади.

Впевнений, що адміністрація Києва під час чергового локдауна застосує усі можливі дії, щоб мінімізувати факти шахрайства і завчасно підготується, щоб перепусток було в достатній кількості. Але зараз ситуація в країні стабільна і ми не готуємося до закриття на новий локдаун”, - пояснив представник МОЗ.

Водночас санлікар нагадав, що Україна знаходиться у режимі адаптивного карантину, який дозволяє окремо по регіонах вводити обмеження різного ступеню жорсткості відповідно до епідемічної ситуації в них.

“Зараз ми перебуваємо в зеленій зоні. Незважаючи на ріст захворюваності, ситуація контролюється, людям надається медична допомога і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі”, - зауважив Кузін.

Коронавірус в Україні

За індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки, напередодні у вівторок, 3 серпня, динаміка рівня госпіталізацій у 5 регіонах перевищила дані, необхідні для знаходження у “зеленій зоні”.

Кузін офіційно повідомив, що керівництво Міністерства охорони здоров’я наразі розглядає можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованих українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?