У МОЗ заявили про запровадження додаткової дози COVID-вакцинації
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ заявили про запровадження додаткової дози COVID-вакцинації

У МОЗ заявили про запровадження додаткової дози COVID-вакцинації
Джерело:  online.ua

Сьогодні очільник МОЗ Віктор Ляшко має підписати наказ про запровадження в Україні додаткової, третьої дози під час вакцинації від COVID-19. Він уточнив на брифінгу, що йдеться не про бустерну, а саме про додаткову. 

Джерело: брифінг глави МОЗ

Ляшко зазначив, що наказ схвалить позицію національної технічної групи експертів з імунопрофілактики

Додаткова доза - це доза, яка вводиться з метою досягнення кращого захисту в осіб, які за станом свого здоров’я, мають нижчу ефективність вакцин у порівнянні з ефективністю вакцини в загальній популяції.

– Віктор Ляшко

Варто уточнити, що йдеться насамперед про ВІЛ-інфікованих та людей, які раніше перенесли трансплантацію органів чи тканин, а також тих, хто проходить гормональну терапію. Про це раніше повідомляв головний санітарний лікар країни Ігор Кузін. Він припускає, що бустерна доза буде рекомендована не раніше ніж з січня 2022 року.

Нагадаємо, минулої доби в Україні виявили 4 073 випадки зараження коронавірусом, при цьому госпіталізовано 1 456 осіб, одужало – 9 966 осіб. Не пережили хворобу 188 українців.

За весь час пандемії в Україні захворіло – понад 3,5 млн українців; одужало – 3, 1 з них одужали. Водночас пандемія забрала життя 91 тисячі людей.

Дослідження вчених із ізраїльського Центру Шиба

Вчора ми повідомляли, що, згідно з новими дослідженнями ізраїльських вчених, бустерна доза Pfizer захищає від нового штаму COVID-19 "Омікрон". Такими є результати дослідників Центру Шиба, який є медичною базою Армії оборони Ізраїлю та Центральної вірусологічної лабораторії МОЗ країни, медицина якої вважається вважається однією з найкращих у світі.

Люди, які отримали другу дозу 5 або 6 місяців тому, не мають здатності нейтралізувати Омікрон. Хоча у них є деяка опірність проти Дельта-штаму. Але з бустерною дозою вона збільшується приблизно в сто разів.

– Гілі Регев-Йохай, директор відділення інфекційних захворювань у Центрі Шиба

Дослідники виявили, що захист, що забезпечується початковою кампанією дводозової вакцини, почав слабшати приблизно через п’ять місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?