У Мюнхені вибухнула авіабомба часів Другої світової війни
Категорія
Події
Дата публікації

У Мюнхені вибухнула авіабомба часів Другої світової війни

У Мюнхені вибухнула авіабомба часів Другої світової війни
Джерело:  online.ua

У центрі німецького Мюнхена вибухнула 250-кілограмова авіабомба часів Другої світової війни. Четверо людей поранені, одна людина має тяжкі поранення, інші троє - легкі. Все трапилось поблизу місцевого  залізничного вокзалу. 

Джерело: Twitter  поліції Мюнхена

Поліцейські заявляють, що інцидент трапився на під час бурових робіт на одному з будівельних майданчиків у районі Доннерсбергербрюке. Наразі на місці працюють численні пожежні машини та понад 40 поліцейських, над районом кружляють два поліцейські гелікоптери. Рух транспорту навколо зупинено.

Судячи з усього, попередні перевірки майданчику, які проводять регулярно саме з метою запобігання такого роду випадків, провели неналежним чином. За фактом розпочали розслідування.

Бомбардування Мюнхена як «столиці руху» нацистів під час Другої світової 

Бомбардування Мюнхена, відоме як Luftangriffe auf München відбувалося переважно на пізніх етапах Другої світової війни. Незважаючи на значну віддаленість від Сполученого Королівства, Мюнхен не важко знайти з повітря через його близькість до австрійських Альп на південний схід як візуальний орієнтир.

На Мюнхен було здійснено 74 повітряні нальоти, в результаті яких загинули 6 632 людини і 15 800 отримали поранення. Близько 90% Альтштадта (старого міста) було серйозно пошкоджено внаслідок політики килимових бомбардувань (Flächenbombardement).

Мюнхен вважався особливою мішенню бомбардувань союзників також у пропагандистських цілях, оскільки він був «столицею руху», місцем народження нацистської партії. На початку становлення Третього рейху в 1939 році Мюнхен мав приблизно 830-тисячне населення і був четвертим за величиною містом Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?