У НАТО попередили про складний шлях України до лав Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО попередили про складний шлях України до лав Альянсу

У НАТО попередили про складний шлях України до лав Альянсу
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО звернуло увагу про відсутність простого шляху до євроатлантичної інтеграції для України, про це необхідно пам’ятати.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами голови представництва НАТО в Україні, директора Офісу зв’язку Александера Віннікова, водночас Київ не долає цей шлях наодинці.

“Дорога до членства в НАТО не є легкою і не існує коротких шляхів, але Україна не сама. Союзники НАТО і Представництво НАТО в Україні налаштовані підтримувати вас на цьому шляху на кожному кроці”, - заявив він.

Офіційний представник НАТО зауважив, що Альянс в цілому неодноразово виступав на підтримку амбіційного та широкомасштабного порядку денного щодо реформ в Україні. Він принесе користь українському населенню та одночасно наблизить державу до втілення євроатлантичної політики.

“НАТО визнає прагнення України стосовно членства, і двері НАТО залишається відкритими”, - додав Вінніков.

Він нагадав про тези, висунуті під час саміту союзників НАТО 2008 року, коли було оголошено — Україна разом з Грузією приєднаються свого часу до лав Альянсу. Відповідні висновки залишаються чинними, вони неодноразово були підтверджені на подальших після цього самітах.

Вінніков оголосив, що вже було погоджено Річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО як ключовий стратегічний інструмент для втілення й планування системних реформ, яких потребує реальний вступ до Альянсу.

Також союзники вітають набуття більшої стратегічності та результативності Річних національних програм України.

“Це важливо, оскільки за відсутності стратегічного бачення з'являється ризик, що реформи опиняться під загрозою, а цінності зіпсовані, як це сталося після 2010 року. Країни-члени заохочують Україну ще більше зміцнити її демократичні інституції, посилити верховенство права і розвинути безпекові та оборонні можливості у відповідності до стандартів, за принципами і найкращими практиками НАТО”, - підбив підсумок представник Альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?