У Нідерландах визнали Китай загрозою економічній безпеці країни
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нідерландах визнали Китай загрозою економічній безпеці країни

У Нідерландах визнали Китай загрозою економічній безпеці країни
Джерело:  online.ua

Уряд Нідерландів офіційно визнав загрозу економіці країни з боку Китаю, який став чи не найбільшим торговим партнером протягом останніх років.

Джерело:  Bloomberg

Як Китай загрожує безпеці європейської економіки 

Відразу після того, як президент Франції Еммануель Макрон відвідав Нідерланди, щоб сказати, що ЄС має триматися якомога далі від будь-яких можливих зіткнень між Пекіном та Вашингтоном, розвідувальне агентство Нідерландів виступило із запереченням. Воно вважає, що Китай є найбільшою загрозою для економічної безпеки Нідерландів, - йдеться у матеріалі видання.

При цьому речник МЗС КНР Ван Веньбінь обурився через такі заяви, порадивши європейським чиновникам перестати роздувати проблему історії із так званою "загрозою з боку Китаю".

Минулого місяця міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хекстра заявив, що Китай зіткнеться з проблемами, якщо відправить зброю до Росії для війни проти України.

Політична напруженість також впливає на торговельні зв'язки, оскільки Нідерланди, де базується гігант із виробництва чіпів ASML, погодилися приєднатися до зусиль США щодо обмеження експорту технології чіпів до Китаю. Це було після викриття того, що колишній робітник з Китаю вкрав секретну інформацію з ASML.

В ЄС готуються до санкцій проти Китаю 

За словами керівника фракції "Європейської народної партії" Манфреда Вебера, у разі нападу армії Китаю на Тайвань, ЄС має бути готовим ввести санкції проти КНР.

ЄС має бути готовий запровадити широкомасштабні санкції у разі нападу Китаю на Тайвань, завчасно та переконливо заявивши про це, - зазначив Вебер.

Він назвав це найкращою можливістю запобігти ескалації в регіоні.

Такі лідери, як китайські та російські, розуміють лише мову сили. Нам також потрібна зона вільної торгівлі для демократій, - пояснює Вебер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?