У Нідерландах звинуватили РФ у підготовці диверсій у Північному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нідерландах звинуватили РФ у підготовці диверсій у Північному морі

У Нідерландах звинуватили РФ у підготовці диверсій у Північному морі
Джерело:  online.ua

За інформацією директора військової розвідки Нідерландів Яна Свілленса, російські кораблі шукали у Північному морі місце для вчинення диверсій із метою завдати удару по енергопостачанню країни. 

Джерело:  NOS

Що відомо про підготовку РФ до вчинення диверсій у Нідерландах

За словами Свілленса, для вивчення диверсій росіяни намагались скласти карту окремих районів Північного моря.

Зокрема, як повідомляє керівник військової розвідки Нідерландів, кілька місяців тому російський корабель у морі поблизу узбережжя Нідерландів намагався збирати інформацію про вітрові електростанції країни.

За словами Свілленса, "з судном вчасно впоралися" і небезпеку ліквідували.

Окрім вітряних електростанції Росії також була важлива інформації про інтернет-кабелі та газопроводи. Російській розвідці потрібні картографічні дані про вищеперераховані об’єкти.

Як заявляють у нідерландських спецслужбах, такі дії РФ є підготовкою до диверсій. Також можливий напад служб Кремля і на інші об’єкти. У тому числі і ті, що пов’язані з питною водою.

Між тим, за інформацією розвідки Швеції, Кремль прагне уникнути прямого збройного конфлікту з країнами НАТО на тлі розв'язаної війни проти України, однак готовий йти на високий ризик.

Зокрема, за словами глави Служби військової розвідки і безпеки Швеції Олени Халлін, РФ представляє військову загрозу для Швеції, однак більшість російських військових сил наразі задіяна у війні проти України.

Вона переконана, що Росія відповість на заявку Швеції і Фінляндії в НАТО зміцненням свого військового потенціалу біля Швеції, як тільки це буде можливо. На думку глави розвідки, Росія хоче уникнути переростання нинішньої напруженості в збройний конфлікт з НАТО.

Однак існує значна невизначеність, пов'язана головним чином з готовністю російського керівництва піти на високий ризик, - підкреслює Халлін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?