У Німеччині назвали розмір пенсії Ангели Меркель — люди приголомшені
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині назвали розмір пенсії Ангели Меркель — люди приголомшені

У Німеччині назвали розмір пенсії Ангели Меркель — люди приголомшені
Джерело:  online.ua

14 серпня офіційно стало відомо, що німецька лідерка Ангела Меркель після того, як залишить посаду канцлерки Німеччини, отримуватиме пенсію приблизно 15 тисяч євро щомісяця — ця інформація шокувала багатьох користувачів мережі.

Джерело:  Deutsche Welle

У Німеччині розрахували розмір пенсії Ангели Меркель

Варто звернути увагу на те, що ці розрахунки опублікував Союз платників податків ФРН. Засловами представників організації, даний розмір пенсії враховує багаторічну роботу Меркель у Бундестазі, в кабінеті міністрів та на посаді федерального канцлера.

"Право на пенсію, порядок її призначення та розрахунку регулюються у ФРН на рівні законів. Так, пенсія Меркель за її діяльність в парламенті нараховується відповідно до закону про депутатів Бундестагу, а за роботу в уряді - згідно з законом про федеральних міністрів. Згідно з параграфом 20 закону про депутатів Бундестагу, вона має право на максимальну пенсію у розмірі 65% від зарплати, оскільки стаж її роботи в парламенті становить майже 31 рік", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, як і всі колишні очільники німецького уряду і президенти ФРН, Меркель також має право мати свій офіс і невеликий штат співробітників, включно з менеджером офісу, двома асистентами, секретарем і шофером.

Як уже згадувалося раніше, федеральні вибори, які визначать наступника Ангели Меркель на посаді федерального канцлера, заплановані на 26 вересня.

Сам німецька лідерка Ангела Меркель, яка обіймає цю посаду16 років поспіль, ще давно заявляла, що не буде переобиратися канцлеркою на п'ятий термін.

Як в мережі відреагували на розмір пенсії Меркель:

  • в Україні на цю місячну пенсію пенсіонерам можна декілька років жити;

  • я в шоці - оце нарахували!;

  • щось мені підказує, що це просто копійки для Меркель, про які вона навіть ніколи н згадає;

  • навіщо пенсія? думаю, вона своє уже забарала у всіх сенсах;

  • її Путіна візьме у "Газпром" на роботу - якось ж потрібно віддячити за Північний потік-2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?