У Зеленського назвали теми раптових переговорів з Меркель у Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали теми раптових переговорів з Меркель у Києві

У Зеленського назвали теми раптових переговорів з Меркель у Києві
Джерело:  online.ua

Німецька федеральна канцлерка Ангела Меркель запланувала новий візит до Києва заради нової особистої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським - ця зустріч стане вже другою за літо 2021 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За неофіційними деталями, сторони попередньо узгодили візит канцлерки на 22 серпня - перед Днем Незалежності й візитом українського президента до Сполучених Штатів, де той зустрічатиметься з Джо Байденом.

"Федеральний канцлер ФРН пані Ангела Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня. Теми переговорів: безпека, двосторонні відносини та інші актуальні питання", - наголосив прессекретар президента, Сергій Некифоров.

Переговори Зеленського і Меркель

Попередня зустріч двох державних лідерів відбулася менше місяця тому - 12 липня. Сторони перш за все обговорювали завершення будівництва “Північного потоку-2”, яка Київ вважає повноцінною загрозою національній безпеці України.

Меркель тоді заявила, що Україна повинна залишатись транзитером газу навіть після запуску скандального газогону.

“Ми хочемо досягти того, щоб залишився транзит газу через Україну. Для нас у майбутньому Україна залишається транзитером газу навіть якщо буде завершено будівництво “Північного потоку-2”, - стверджувала вона.

Своєю чергою в Офісі президента звернули увагу, що Зеленський нагадав канцлерці про позицію української сторони. Він навіть запропонував віднести “Потік” до комплексу питань, які розглядають на рівні контактів “нормандського формату”.

Водночас із цим лідери України та ФРН обговорювали поточну ситуацію на сході, в цілому процес врегулювання війни проти Росії.

“На жаль, у зв’язку з Мінськими домовленостями у нас не вистачає прогресу. Україна вздовж лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, не в такій же мірі це було зроблено з боку сепаратистів у Луганській та Донецькій областях. З іншого боку нам потрібна імплементація так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Ми хочемо досягти, щоб у цих регіонах були проведені вибори… Німеччина буде й надалі виступати за досягнення прогресу в Мінських домовленостях”, - наголосила з того приводу Меркель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?