У Німеччині розпочалося восьме засідання "Рамштайн": що говорять союзники України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині розпочалося восьме засідання "Рамштайн": що говорять союзники України

У Німеччині розпочалося восьме засідання "Рамштайн": що говорять союзники України
Джерело:  online.ua

20 січня на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині розпочалось восьме засідання Контактної групи з питань оборони України. У засіданні беруть участь міністри оборони майже 50 країн, серед них і міністр оборони України Олексій Резніков.

Джерело: DW

Розпочався восьмий Рамштайн

Засідання розпочалося з віртуального звернення Володимира Зеленського. Він подякував партнерам за допомогу, але наголосив, що потрібно більше зброї і що «все потрібно робити швидше», в кінці виступу Зеленський закликав надати Україні ракети дальньої дії та винищувачі F-16.

Перед засіданням також виступив міністр оборони США Ллойд Остін. Він почав виступ з висловлення співчуття щодо загибелі 14 людей у Броварах через падіння гелікоптера, у якому загинув міністр МВС Денис Монастирський та інші посадовці.

Остін сказав, що війна досягла вирішального моменту і запевнив, що підтримка України триватиме стільки, скільки потрібно.

Це — вирішальний момент для України та вирішальне десятиліття для світу. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Кремлівські сили продовжують бомбардувати українські міста, театри, спортивні арени, цивільних. Я пишаюсь, що США збільшили військову допомогу Україні. У тому числі батареєю Patriot, (бронемашинами — ред.) Bradley. Сьогодні я радий повідомити про ще один пакет допомоги. Цей пакет коштує 2,5 мільярда доларів. Наш новий пакет включає засоби для ППО. США збільшує підтримку у багатьох напрямах, — зазначив Остін.

Завжди приємно зустрічатися з моїм українським колегою та другом, Міністром Олексієм Резніковим. Ми пишаємося тим, що стоїмо пліч-о-пліч з вами, нашими партнерами та союзниками, щоб підтримати самооборону України. За вами об’єднаний колектив з майже 50 націй доброї волі, - написав про зустріч Остін.

Серед учасників засідання присутні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, а також новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

На цій зустрічі, як очікується, вирішать питання щодо передачі Україні бойових танків Leopard 2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?