У Німеччині виступили з неочікуваною заявою щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині виступили з неочікуваною заявою щодо Північного потоку-2

У Німеччині виступили з неочікуваною заявою щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Співочільник німецької партії "Зелених" Роберт Габек висловився проти поспіху з сертифікацією "Північного потоку-2", звернувши увагу на те, що це можливо лише за умови його відповідності усім європейським правилам, а не в результаті шантажу команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело:  Deutschlandfunk

В ФРН виступили проти швидкого запуску Північного потоку-2

На переконання Роберта Габека, офіційний Берлін де-факто вже потрапила у газову залежність від РФ, у тому числі і через "Північний потік-2".

"На мою думку, це питання вже досить добре проаналізовано - що високі ціни на газ також пов’язані з тим, що Росія використала у своїх інтересах ситуацію на світовому ринку після пандемії (збільшення потреби у газі, збільшення потреби у сировині), та здійснює постачання не в тих обсягах, які потрібні, щоб утримувати ціну на газ на низькому рівні", - заявив німецький політик.

Журналісти поцікавилися у Габека, чи підтримав би він якнайшвидший запуск російського газопроводу, той відповів заперечно.

"Я вважаю, що ми цим самим можемо піддатися шантажу. "Північний потік-2" вже завершено, і, якщо вірити повідомленням, газові труби є заповненими. Однак існує набір європейських правил, які розділяють право власності та право експлуатації трубопроводу. Це потрібно перевіряти, і це потрібно перевіряти належним чином. Росія має адаптуватися до європейських правил конкуренції та дотримуватися їх, і не має шантажувати Федеральне мережеве агентство Німеччини, а потім і Європейське агентство, стримуючи поставки газу. У зв’язку з цим, якщо ви запитаєте, чи може "Північний потік-2" бути підключений до мережі – то лише за умови дотримання всіх європейських правил. Проте цього я наразі не бачу і маю значні сумніви", - підсумував німецький політик.

Читайте також:

  • В ЄС дали пораду Україні на випадок припинення транзиту газу Росією

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?