У Німеччині визнали "Північний потік 2" своїм внеском у розв’язання війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині визнали "Північний потік 2" своїм внеском у розв’язання війни в Україні

У Німеччині визнали "Північний потік 2" своїм внеском у розв’язання війни в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що будівництво газопроводу «Північний потік 2» і політика його країни щодо цього зробила внесок у розв’язання війни в Україні.

Джерело: міністр юстиції Німеччини Марко Бушман в інтерв’ю Welt

Північний потік був внеском Німеччини у війну проти України

Політикою умиротворення нічого не досягти. Диктатор сприймає це лише як запрошення. Наскільки ми знаємо сьогодні, той факт, що ми, німці, продовжили роботу з газопроводом «Північний потік-2» після анексії Криму, був нашим внеском у розв’язання війни в Україні.

Він додав, що бачить структурні паралелі у безпековій ситуації в Європі сьогодні й у 1938 році.

Ми маємо справу з диктаторами, які висувають територіальні претензії. І які розраховують на те, що що західні демократії залишать їх під тиском. Тоді вважалося, що вся справа в Чехословаччині. Спочатку багато хто вважав, що вся справа в Криму. Або потім Україна. Але це не так. Тут атакується вся наша система цінностей.

Він також згадав, що Росія вже проводила масштабні операції з дестабілізації у країнах Балтії.

У разі нападу на наших партнерів по НАТО ми фактично стали б стороною збройного конфлікту через зобов’язання щодо допомоги НАТО, - сказав він.

Нагадаємо, що «Північний потік 2» будував російський «Газпром» разом із провідними енергетичними компаніями Німеччини, Франції та Австрії.

Україна та низка інших країн наголошували, що газопровід становить загрозу як для енергетичної безпеки України, так і всієї Європи.

Запуску газопроводу не відбулося через повномасштабне вторгнення РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?