У низці областей України оголосили повітряну тривогу: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

У низці областей України оголосили повітряну тривогу: що відомо

У низці областей України оголосили повітряну тривогу: що відомо
Джерело:  online.ua

Вдень 15 листопада у більшості областей України було оголошено повітряну тривогу через загрозу ракетних атак армії РФ. 

Джерело: карта повітряних тривог

Що відомо про ситуацію із загрозою ракетних атак армії РФ по Україні 

Зокрема, про ракетну загрозу повідомив керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Тим часом голова військової адміністрації Кривого Рогу ОлександрВілкул повідомив про масовий пуск ракет Х-101 з Ту-95 з району Волгоград-Астрахань.

Кривий Ріг. Терміново переходимо в укриття. Масовий пуск ракет Х-101 з Ту-95 з району Волгоград-Астрахань. Ймовірні дві хвилини. Цілі в Україні не відомі. Не нехтуйте безпекою! - зазначив Вілкул.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух також попередив про небезпеку ракетних атак.

Шановні запорожці! Висока вірогідність масованої ракетної атаки ворога. Негайно прямуйте до укриттів! Бережіть себе! - наголосив він.

Разом з тим очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомляє про виліт ворожих ракет із Каспійського моря.

Загроза ракетного удару.Зафіксовано запуск ракет з Каспію. Орієнтовний час підльоту - 14:15-14:30. Про ціль наразі невідомо. Будь ласка, залишайтеся в безпечних місцях, - зазначив Лукашук.

Між тим секретар Радбезу РФ Микола Патрушев заявив про необхідність прикрити системами ППО критично важливі об'єкти на території РФ.

Слід вжити заходів щодо нарощування сил і засобів протиповітряної оборони та контрбатарейної боротьби з метою прикриття районів розташування критично важливих та потенційно небезпечних об'єктів, - зазначив Патрушев.

Крім того, Патрушев заявив, що останнім часом у Центральному окрузі, особливо у прикордонних регіонах, нібито активізувалася діяльність українських розвідувально-диверсійних груп та стали систематичними обстріли.

За його словами, "радикали та екстремісти" проникають до Росії для підривної діяльності та вчинення терактів, тому "відзначаються факти навмисного втручання у роботу об'єктів забезпечення життєдіяльності, включаючи транспортний та паливно-енергетичний комплекси".

У процесі проведення спеціальної військової операції збільшується кількість мігрантів. У зв'язку з цим прошу вжити заходів, спрямованих на виключення проникнення на територію округу членів законспірованих осередків екстремістських та терористичних організацій, учасників бойових дій на стороні України. Особливу увагу приділити профілактиці протиправної діяльності у середовищі мігрантів та вимушених переселенців, своєчасно виявляти та усувати причини їх можливого залучення до заходів протестного характеру, - заявив представник Кремля.

Патрушев зауважив, що летальна зброя, що постачається Україні, і бійці-іноземці є "пріоритетними цілями для Збройних сил Росії.

Він впевнений, що, "незважаючи на військову допомогу, що надається колективним Заходом українському режиму, визначені президентом Росії завдання спеціальної військової операції буде виконано".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?