У Норвегії присвятили щемливий різдвяний ролик ЛГБТІК+
Категорія
Світ
Дата публікації

У Норвегії присвятили щемливий різдвяний ролик ЛГБТІК+

У Норвегії присвятили щемливий різдвяний ролик ЛГБТІК+
Джерело:  online.ua

Цього року поштова служба Норвегії Pol for Posten знову провела різдвяну кампанію, створивши ролик, що розкриває історію одностатевого кохання між Санта Клаусом та ще одним ключовим персонажем міні-історії.

Джерело: YouTube  Posten

Минулого року та ж компанія присвятила презентаційний кліп темній стороні Санти, який оголосив оператору Posten війну, а два роки тому служба зняла презентацію, яка ставить під питання непорочне зачаття Ісуса.

У свіжому ролику Санта потрапив у сіті кохання персонажа на ім’я Гаррі. При цьому творці зуміли витримати розповідь у традиційному стилі – храмовий хор, різдвяна меса, сімейна вечеря та інші усталені атрибути свята. Тонкий церковний спів супроводжує всі три хвилини міні-сценарію, а знаки уваги ключових героїв один до одного здаються ненав'язливими.

“Дорогий Санта! Все, що мені потрібне на Різдво – це ти! – пише Гаррі.

У фіналі Санта і Гаррі цілують один одного, камера від'їжджає все далі від дому, в кадр потрапляє багато інших засніжених будиночків. Ймовірно, сценаристи намагаються дати зрозуміти, що така ж лавсторі може статися в кожному з них.

"50 років норвежці могли любити кого хотіли", - йдеться у фіналі відео.

Нагадаємо, 17 червня 2022 року виповнюється півстоліття відтоді, як у Норвегії скасували закон, який забороняв одностатеві стосунки.

Одностатеві сексуальні відносини є законними в країні з 1972 року. У той же час легальний вік згоди став рівним незалежно від статі та сексуальної орієнтації — 16 років.

Одностатеві шлюби було легалізовано в Норвегії 1 січня 2009 року, після схвалення відповідного законопроєкту парламентом країни. Таким чином, Норвегія стала шостою країною у світі, яка зробила такий крок.

Незабаром після того, як законопроєкт про одностатеві шлюби підтримали у норвезькому парламенті у червні 2008 року, король країни дав щодо нього своє монарше схвалення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?