У НСЗУ прокоментували скандал із голодуванням медиків на Львівщині
Категорія
Україна
Дата публікації

У НСЗУ прокоментували скандал із голодуванням медиків на Львівщині

У НСЗУ прокоментували скандал із голодуванням медиків на Львівщині
Джерело:  online.ua

Національна служба здоров'я України офіційно повідомила, що Соснівська міська лікарня на Львівщині, медики якої оголосили голодування, отримує кошти від НСЗУ, однак у зв'язку із нездатністю правильно ними розпоряджатись та керувати закладом виникли проблеми із виплатою заробітної плати. 

Джерело:  "УП"

У НСЗУ пояснили, чому медики на Львівщині голодують

"Так, у НСЗУ повідомили, що лікарня отримує кошти за надання чотирьох пакетів послуг. Йдеться про первинну медичну допомогу, тобто сімейних лікарів. І хоча населення міста складає понад 11 тисяч, в лікарні було укладено лише 387 декларацій з сімейними лікарями, що не дозволяє отримувати ще більше коштів від НСЗУ", - йдеться в повідомленні.

Варто також звернути увагу на те, що медики вимагать так званих "ковідних" виплат, однак, за словами представників НСЗУ, лікарня не може надавати стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом, адже немає жодних умов для цього.

Окрім того, наголошується, що лікарня, окрім коштів від НСЗУ, отримує субвенцію - це 658 тисяч грн щомісяця.

В НСЗУ також додають, що витрати на заробітну плату в 2 рази перевищують доходи за надані пацієнтам послуги. У місяць лікарня отримує понад 400 тисяч гривень, а на зарплату лікарям витрачає 824 тисячі.

Згідно з останніми даними, наразі в лікарні працює 83 людини. Середньомісячні витрати на оплату праці на одного працівника – 8 861 грн.

"У лікарні змінювалися керівники, але вони не показали достатньої управлінської спроможності, щоби обрати стратегію розвитку, скласти реалістичний фінансовий план і вивести лікарню з кризи. У закладі не проаналізували реальну потребу у медичних послугах мешканців регіону, не визначили структуру цих послуг, їх кількість. Відповідно не змогли вирішити, що доцільно розвивати і куди вкладати гроші. Середньомісячні витрати закладу на оплату праці - 824 073 грн.. Це 76,8% серед усіх витрат лікарні", - кажуть в НСЗУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?