У ПАРЄ закликають визнати РФ державою-терористом
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАРЄ закликають визнати РФ державою-терористом

У ПАРЄ закликають визнати РФ державою-терористом
Джерело:  online.ua

У Парламентській асамблеї Ради Європи планують розглянути резолюцію щодо визнаня РФ країною-терористом через збройну агресію та терор проти України.

Джерело: сайт ПАРЄ

ПАРЄ може визнати РФ країною-терористом

Зокрема, під час осінньої сесії ПАРЄ буде представлений проект під назвою "Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України".

Також планується ухвалення резолюції щодо дій Росії. До проєкту наразі внесені низка поправок, голосування за які відбудеться у четвер в другій половині дня.

Одна із поправок наголошує на необхідності забезпечити всеосяжну систему відповідальності за серйозні порушення міжнародного права, спричинені агресією Російської Федерації проти України, активно співпрацюючи з українською владою у цьому питанні, та, у цьому контексті "оголосити Російську Федерацію терористичним режимом".

Президент Володимир Зеленський у четвер виступав по сесії ПАРЄ по відеозв'язку і наголосив, що ПАРЄ може стати першою міжнародною організацією, яка визнає Росію державою-терористом.

Росія хоче говорити тільки мовою терору. І це - факт. Цей факт треба визнавати на всіх рівнях. Політично, юридично і на полі бою в Україні, і підтримкою наших оборонних можливостей. Я дякую вам за те, що ПАРЄ може стати першою міжнародною організацією, яка саме так визначає Росію як державу-терориста, - зазначив голова держави.

Між тим міністр оборони Великої Британії Бен Воллес запевнив, що військова підтримка України країнами Заходу не припиниться раніже, ніж РФ вичерпає власні військові ресурси.

Міністр зазначив, що західні країни мають можливість створювати нові ланцюги поставок, а Росія - ні, оскільки вона ізольована майже від усього світу.

Ризику немає, тому що на відміну від Росії, яка вже ізолювала себе, і ми бачили це вчора на голосуванні в ООН, їм потрібний ланцюг поставок. Більша частина ланцюгів поставок знаходилася не в Росії. Вони доставлялися з усього світу, в тому числі з Європи, зокрема, дійсно, навіть з України. Частина їхнього ланцюга поставок була в Україні, - зазначив Воллес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?