У партії Меркель запропонували мораторій на Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У партії Меркель запропонували мораторій на Північний потік-2

У партії Меркель запропонували мораторій на Північний потік-2
Джерело:  online.ua

У партії “Християнсько-демократичний союз” виступили з ініціативою про введення мораторію на будівництво російського газогону “Північний потік-2”. Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттґен назвав ініціативу альтернативою санкціям окремих країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, це дозволить влаштувати перерву в процесі будівництва. Нею можна скористатися для переговорів, на яких німецька сторона заспокоюватиме інші західні країни щодо газогону після звинувачень у просуванні кремлівської геополітичної зброї.

Ініціативу про мораторій озвучили на тлі дискусій у Берліні про офіційну реакцію федерального уряду за фактичні репресії проти опозиціонера Олексія Навального та його прихильників у Росії.

Реттґен назвав опозиційного діяча найбільшою загрозою для президента Володимира Путіна, який особисто зацікавлений у розправі з опонентом. Водночас саме Кремль зіграв вирішальну роль у популярності Навального, який намагався протистояти тиску проти себе.

“Якщо він (Путін) відправить його у табір, як зараз це виглядає, він зробить його ще більшим героєм. Але якщо він його відпустить, він (Навальний) вестиме активну опозиційну діяльність… Я думаю, Путін вже втратив молоде покоління”, - додав німецький політик.

Нагадаємо, російська сторона не може добудувати “Північний потік-2” з 2019 року. Передбачалося, що він став би заміною українському транзиту газу, однак проєкт заблокували американські санкції та контракт на транзит продовжили на початку 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, в американському уряді розцінюють газовий проєкт Кремля “Північний потік-2" як загрозу для трансатлантичної безпеки. Державний департамент Сполучених Штатів прямо назвав газогін посиленням впливу Росії на союзників Вашингтона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?