У Пентагоні заявили про зрив армією РФ усіх початкових планів щодо війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Пентагоні заявили про зрив армією РФ усіх початкових планів щодо війни проти України

У Пентагоні заявили про зрив армією РФ усіх початкових планів щодо війни проти України
Джерело:  online.ua

У Пентагоні заявили, що темпи наступу кремлівської окупаційної армії не відповідають жодним початковим планам.

Джерело: пресслужба Міноборони США

Окупанти не виконали жодної військової задачі від початку війни

У Пентагоні зазначають, що незважаючі на певне просування кремлівських окупантів та захоплення кількох населених пунктів на сході України, наступ армії РФ на Донбасі неможна назвати успішним через великі втрати у живій силі та техніці та провал початкових військових планів.

За словами офіційного представника Міноборони США, наступ армії РФ на Луганщині та Донеччині проходить не за графіком.

У Пентагоні наголошують, що війська РФ досягають дуже поступового, обмеженого і високозатратного прогресу на певних невеликих ділянках Донбасу, вони сильно відстають від власного графіка і не можуть досягти своїх цілей.

Крім того, він підкреслив, що в останні тижні ЗСУ почали наносити ворогові відчутних контрударів у відповідь. Зокрема, по складах боєприпасів росіян. Багато в чому успіхи українських військових у США пов'язують з ефективним застосуванням РСЗВ, переданих союзниками.

Фото - cebook.com/GeneralStaff.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, окупанти взяли оперативну паузу для відновлення боєздатності з'єднань, а обмеженність тактичних дій на Донеччині та Луганщині пов'язана з побоюваннями контратак з боку ЗСУ.

Російські війська після захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська явно потребують відновлення підрозділів та нарощування можливостей перед початком чергової широкомасштабної наступальної операції.

Тому вони знаходяться в оперативній паузі в цьому секторі ведення бойових дій. Але усвідомлюючи небезпеку перехоплення українськими військами оперативної ініціативи, підрозділи російської армії продовжують проводити обмежені наступальні дії на цій ділянці й в інших місцях уздовж лінії фронту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?