У Південній Кореї на протести вийшли сотні тисяч людей: з'явилися грандіозні відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Південній Кореї на протести вийшли сотні тисяч людей: з'явилися грандіозні відео

У Південній Кореї на протести вийшли сотні тисяч людей: з'явилися грандіозні відео
Джерело:  Ренхап

У столиці Південної Кореї Сеулі сотні тисяч активістів вийшло на вулиці вимагати відставки президента Пак Кин Хе.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Yonhap.


Читайте також: На американському "Майдані" сталася стрілянина: стали відомі подробиці


Відзначимо, що це не перша акція протестів проти чинної влади в Сеулі, але вона є наймасштабнішою: організатори акції стверджують, що в акції беруть участь 850 тис чоловік, в той час як правоохоронці кажуть про 220 тисячах.


У мережі з'явилися вражаючі відео, на яких відображені протести жителів Південної Кореї:


Відео: YouTube/Ruptly TV


Відео: YouTube/TRT World


Відео: YouTube/Taze Haber EN


Акції протесту почалися 29 жовтня, громадськість в Південній Кореї обурив скандал з близькою подругою чинного президента країни Чой Сун-силь, яка, не займаючи ніяких офіційних посад в уряді, втручалася в державні справи.


Відомо, що Чой Сун-силь мала доступ до текстів президентських виступів до їх прочитання перед народом, а також підозрюється, що вона привласнила частину від $70 млн, які були зібрані з бізнес-корпорацій. Після оприлюднення скандальної інформації, рейтинг президента Пак Кин Хе впав до 5%, що є найнижчим показником за всю історію країни.


Читайте також: У США не вщухають протести, поліція застосувала газ: з'явилися нові відео


З політикою глави держави не згодні 90% населення, і акції протесту проходять з вимогою про відставку Пак Кин Хе, але влада Південної Кореї стверджує, що, з огляду на військову і політичну напруженість у відносинах з Північною Кореєю (КНДР), не найкращий час для відставки глави держави.


Нагадаємо,  5 листопада на мітингу протесту в Сеулі Південної Кореї за даними організаторів брало участь близько 100 тис осіб, а за даними правоохоронців, - 43 тис.


Як повідомляв ONLINE.UA,  масштабні акції протесту також проходять в кількох містах США, - активісти протестують проти результатів президентських виборів, згідно з якими, наступним президентом США стане республіканець Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?