У Південній Кореї розбився штурмовик — він перехоплював безпілотник КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Південній Кореї розбився штурмовик — він перехоплював безпілотник КНДР

У Південній Кореї розбився штурмовик — він перехоплював безпілотник КНДР
Джерело:  online.ua

У Південній Кореї розбився штурмовий літак при спробі перехоплення північнокорейського безпілотника. Обидва пілоти вижили.

Джерело: Yonhap

У Південній Кореї розбився військовий літак

Літак KA-1 впав з невідомих причин в окрузі Хоенсон, приблизно за 140 кілометрів на схід від Сеула, об 11:43 ранку незабаром після зльоту з авіабази в сусідньому місті Вонджу, за даними збройних сил.

Повідомлень про пошкодження будинків цивільних не надходило.

За словами військових, пілоти успішно катапутульвалися і їх переводять до найближчої лікарні.

Безпілотники КНДР порушили кордон з Південною Кореєю

26 грудня північнокорейські дрони перетнули міжкорейський кордон. На їхнє перехоплення піднялися винищувачі, гелікоптери та інші засоби для їх збиття.

За словами офіційного представника Об’єднаного комітету начальників штабів, о 10:25 військові виявили численні «непізнані об’єкти», імовірно, безпілотні літальні апарати, у прикордонних районах провінції Кьонгі.

Транспортні засоби перетнули військову демаркаційну лінію, що розділяє дві Кореї, і були помічені в районах у Кімпо, на острові Ганхва та Паджу, що призвело до тимчасового призупинення цивільних рейсів.

Південна Корея випустила попереджувальні повідомлення, зробила попереджувальний постріл і підняла винищувачі, ударні вертольоти та інші бойові літаки.

КНДР може використовувати БПЛА для шпигунських операцій, а також для потенційних нападів на Південну Корею.

23 грудня КНДР порушила повітряний простір Південної Кореї, випустивши дві балістичні ракети малої дальності та дві балістичні ракети середньої дальності п’ятьма днями раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?