США разом Японією і Південною Кореєю оголосили про нові санкції проти КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

США разом Японією і Південною Кореєю оголосили про нові санкції проти КНДР

США разом Японією і Південною Кореєю оголосили про нові санкції проти КНДР
Джерело:  online.ua

США, Південна Корея та Японія у відповідь на проведення Пхеньяном випробувань балістичних ракет запровадила санкції проти КНДР.

Джерело: The Hill

Проти КНДР запровадили санкції через випробування балістичних ракет

До санкційного списку потрапили член ЦК Робочої партії Кореї Ю Джин, член ЦК цієї партії і головний секретар провінційного комітету Робочої партії Кореї Канвона Кім Су Гіль.

Також санкції запроваджено щодо Чон Іль Хо – члена Центрального комітету ТПК та голови комітету ТПК Академії оборонних досліджень КНДР. Усі фігуранти санкційного списку також перебувають під санкціями Європейського союзу.

Усі троє мають пряме відношення до незаконної програми балістичних ракет КНДР, – зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він наголошує, що запровадження відповідних санкцій спрямовано, щоб завадити КНДР "просувати свої незаконні програми створення балістичних ракет і зброї масового знищення".

Блінкен підкреслив, що запуск 60 балістичних ракет цього року, зокрема міжконтинентальних ракет, — це загроза для усієї світової спільноти.

У повідомленні зазначається, що хоча санкції передбачають заморожування американських активів і перешкоджають американцям здійснювати операції з підсанкційними особами, але це здебільшого символічні дії, оскільки офіційні особи Північної Кореї навряд чи мають власність у США чи проводять фінансові операції з громадянами Америки.

Випробування балістичних ракет КНДР

18 листопада КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-17. Ракета здолала близько 1000 кілометрів з апогеєм близько 6100 і максимальною швидкістю 22 Маха (26 951 км/год).

У Сеулі назвали пуск "серйозною провокацією і погрозою" та наголосили, що зберігатимуть готовність відповісти на будь-які нові провокаційні дії КНДР.

У Білому домі також засудили запуск балістичної ракети.

У заяві Білого дому йдеться, що цей запуск є зухвалим порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН і безпідставно підвищує напруженість і створює ризики дестабілізації безпекової ситуації в регіоні. Сполучені Штати вживатимуть усіх необхідних заходів для забезпечення безпеки США, Республіки Корея та японських союзників.

Балістичну ракету Hwasong-17 називають "монстром" за її величезний розмір. Відомо, що вона несе кілька боєголовок і має радіус дії близько 15 000 км, цього достатньо, щоб охопити всю материкову частину США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?